Balkan Case Challenge – BH Case Challenge 2009

BCC 2009Svi studenti koji žele da se prijave za BH Case Challenge 2009 i time si, kroz takmičenje, osiguraju mjesto na finalnom event-u, Balkan Case Challenge 2009, imaju još 15 dana da popune i pošalju svoje aplikacije.

Å ta je BH Case Challenge?
BH Case Challenge je predtakmičenje iz oblasti rješavanja studije slučaja, koje kroz fond Austrian Development Cooperation osmu godinu za redom organizuje WUS Austria, zajedno sa SUS-om BiH. Ono nam nam omogućava odabir 50 najboljih studenata iz BiH koji će prezentovati našu zemlju i njen akademski kvalitet. Odabrani studenti prolaze kroz intenzivni trening, nakon kojeg učestvuju u takmičenju i predstavljaju vlastita rješenja iz četiri različite discipline: Business Case Competition, Law Moot Court, Model European Council, Information Communication Technology (ICT) Case Competition. Potrebno je naglasiti da WUS Austria i SUS BiH pokrivaju sve troškove potrebne za angažman studenata u okviru ovog takmičenja.

Kada se održava BH Case Challenge?
BH Case Challenge će se održati u periodu 9.-10. maja 2009. godine u Sarajevu. Pobjednici takmičenja se kvalifikuju za veliko finale koje će se održati u periodu od 6.-11. jula 2009. godine u Beču!

Kako se prijaviti?
Za prijavu, kao i za viÅ¡e informacija o samom takmičenju, potrebno je posjetiti web stranicu Balkan Case Challenge-a – bcchallenge.org, registrovati se, te popuniti online aplikaciju.

Rok za slanje aplikacija je 15. februar 2009. godine!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *