Biti čovjek Natalije Kovachevski

EU info centar organizuje izložbu ženskih aktova mlade francuske umjetnice Natalije Kovachevski. otvaranje izložbe je u utorak 24. novembra u prostorijama EU info centra u zgradi Delegacije Evropske unije u BiH (Skenderija 3a) u Sarajevu sa početkom u 17:30 sati.

Être Humaine / Biti čovjek, Natalija Kovachevski
Être Humaine / Biti čovjek, Natalija Kovachevski

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se obilježava 25. novembra, EU info centar u saradnji sa Francuskom ambasadom u BiH i Francuskim institutom u BiH organizuje izložbu ženskih aktova pod nazivom “Être Humaine/Biti čovjek” mlade francuske umjetnice Natalije Kovachevski.
Riječ je o seriji od dvanaest fotografija koje prikazuju autoportrete umjetnice obarajući sterotipe i tabue koje izaziva pojava nagosti u društvu i dokazujući da golost nije preduslov.
Posjetiocima će na otvaranju izložbe pored umjetnice Natalia Kovachevski obratiti i g. Renzo Daviddi, zamjenik šefa Delegacije EU u BiH, g. Donato Giuliani, savjetnik za kulturnu saradnju u ambasadi Francuske u BiH i direktor Francuskog instituta u BiH.

Natalija Kovachevski
Natalija Kovachevski

Dvadesetpetogodišnja francuska umjetnica, manekenka i autoportretista Natalia Kovachevski fotografijom se počela baviti prije pet godina. Iako mlada do sada je učestvovala u mnogobrojnim samostalnim i grupnim izložbama, a iza sebe ima nekoliko stotina portreta i fotografija, a njeni radovi objavljeni su na naslovnicama različitih modnih magazina.

Izložba će biti otvorena do 1. decembra 2015. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *