Divlje meso po promotivnoj cijeni

Na početku nove kalendarske godine, svim ljubiteljima teatra, sarajevsko Narodno je odlučilo pružiti priliku da nabave ulaznicu za prvu predstavu u 2016. godini po promotivnoj cijeni od 8 BAM.

Divlje meso (Narodno pozorište Sarajevo)
Divlje meso (Narodno pozorište Sarajevo)

Ne propustite priliku da pogledate glumačku izvrsnost, koju garantuju doajeni bosanskohercegovačkog glumišta: Zijah Sokolović, Josip Pejaković, Vesna Mašić i drugi, što će na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, u petak, 8. januara 2016. godine od 19:30 sati izvesti DIVLJE MESO, sjajnu dramsku predstavu rađenu prema tekstu makedonskog pisca Gorana Stefanovskog, u režiji Dine Mustafića.
Iako je ova drama, ‘klasik’ južnoslovenske dramaturgije, napisana osamdesetih godina dvadesetog vijeka, nije ništa izgubila od svoje snage i aktuelnosti, već je otvorila i nova pitanja i dileme. Početak 21. vijeka DIVLJEM MESU daje novi kontekst u trenutku kada Balkan djeluje izgubljeno i dezorijentisano naspram Evrope koja dolazi u ‘naš dom’ sa neoliberalnom ideologijom, porobljavajući sve pred sobom novcem i materijalnom moći, vodeći ljude u ekonomsko ropstvo. Želji da se bude bogat i uspješan, izgradi karijera i ode na Zapad, osvoji sreća i materijaliziraju snovi o boljem životu, priječi se porodica i tradicionalni moral… Saznajte više o predstavi »
DIVLJE MESO je višestruko nagrađivana na eminentnim festivalima u Bosni i Hercegovini i u regiji. Saznajte više o predstavi »

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *