I pored suspenzije stadiona vječiti derbi se igra pred publikom

Na današnjoj sjednici Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine je donesena odluka o kazni za Fudbalski klub Sarajevo zbog jučerašnjeg incidenta kada je utakmica prekinuta u 70. minuti, nakon što je grupa navijača sa sjeverne tribine utrčala na teren i krenula prema gostujućim navijačima banjalučkog FK Borca.

Razlog prekida utakmice FK Sarajevo - FK Borac (Sarajevo, 25. septembar 2013)
Razlog prekida utakmice FK Sarajevo – FK Borac (Sarajevo, 25. septembar 2013)

Odlukom Takmičarske komisije utakmica FK Sarajevo – FK Borac je registrovana službenim rezultatom 3:0 za goste, a stadion ‘Asim Ferhatović Hase’ je suspendovan. Disciplinska komisija će naknadno donijeti odluku o broju utakmica bez publike za FK Sarajevo.

Postavilo se i pitanje da li će se vječiti derbi između FK Sarajevo i FK Željezničar, koji je na programu u 14. kolu, igrati pred praznim tribinama. Prema prvim informacijama, utakmica na Koševu će se igrati pred publikom: ‘Fudbal se ipak igra za publiku i gradski derbi između Sarajeva i Željezničara će se sigurno igrati pred navijačima.’, izjavio je za Milorad Lale, predsjednik Takmičarske komisije Fudbalskog saveza BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *