Kategorije
Sarajevske novosti

Izgradnja Sarajevo City Centra u završnoj fazi

Višegodišnji radovi na objektu ‘Sarajevo City Center’, smještenom na najatraktivnijoj lokaciji u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Marindvoru, u završnoj su fazi, a građevina dobija svoj konačan izgled.

Sarajevo City Center (Sarajevo, 21. august 2013)
Sarajevo City Center (Sarajevo, 21. august 2013)
Fasadni radovi privode se kraju, uz angažman oko 150 ljudi. I radovi na glavnim elektro i mašinskim instalacijama su u toku, a u narednom periodu se očekuje i instaliranje skupe opreme kao što su generatori, sistemi za grijanje i hlađenje, te ostala prateća oprema.

Samo u Shopping centru će biti ugrađeno deset liftova i 12 eskalatora. Osim toga, u nastavku gradnje u poslovnoj kuli i hotelu će biti ugrađeno dodatnih 11 liftova. S ukupnm brojem od 21 liftova i 18 eskalatora, Sarajevo Shopping Center je vodeći objekt u regionu. Hotel će imati i tri panoramska lifta iz kojih će gosti hotela moći posmatrati grad tokom saobraćanja.

Sarajevo City Center je projektovan prema posljednjim standardima gradnje, što ga svrstava u najmodernije opremljen objekt u regiji.

Objekat će imati četiri dijela: hotel visoke kategorije, poslovno-kancelarijski prostor, prodajni centar, zabavni kompleks te garažu za cijeli objekt. Sarajevo City Center će upošljavati više od 1.500 ljudi.

Sarajevo City Center (Sarajevo, 21. august 2013)
Sarajevo City Center (Sarajevo, 21. august 2013)
Hotel (pet zvjezdica) će imati 224 sobe i 13.900 metara kvadratnih izgrađene površine. Hotel će posjedovati i predsjedničke apartmane s eksluzivnim dizajnom u skladu s najboljim svjetskim hotelima. U okviru hotela će biti četiri restorana.

Shopping Centar je lociran na površini od gotovo 49.500 metara kvadratnih, i uključivaće maloprodaju i popratne usluge, s naglaskom na najpoznatije međunarodne brandove.

Zabavni centar je smješten na trećem i četvtom spratu i namijenjen je prevashodno djeci.

Gastro kutak s više od 15 restorana, barova, kafića i slastičarnica će pružiti raznoliku ponudu hrane i pića s 550 sjedećih mjesta u moderno uređenom ambijentu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *