Knjigom po glavi stanovnika na Studentskom eFM radiju

Povodom “Dana Knjige”, u četvrtak 23. aprila 2015. godine, Studentski eFM radio Sarajevo će ugostiti ljubitelje pisane riječi. Gosti – voditelji će ispuniti program čitanjem knjiga, pripovjetki, te priča po slobodnom izboru.

Knjigom po glavi stanovnika (Studentski eFM radio Sarajevo)
Knjigom po glavi stanovnika (Studentski eFM radio Sarajevo)

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. aprila svake godine kao simboličan datum u svjetskoj književnosti jer su na taj dan 1616. godine umrli Miguel de Cervantes i William Shakespeare, a sama zamisao zasniva se na katalonskom običaju poklanjanja knjiga i ruža na dan Svetog Jurja.

Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu – UNESCO, obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava uz pomoć brojnih izdavača, knjižara, učitelja i stručnjaka za komunikacije. UNESCO želi svakoga, a posebno mlade, potaknuti na čitanje te promicati izdavaštvo i zaštitu intelektualnog vlasništva putem zaštite autorskih prava. Odluka o obilježavanju Svjetskoga dana knjige i autorskih prava donesena je na Općoj konferenciji UNESCO-a održanoj u Parizu 1995. godine.

Četvrtak 23. aprila 2015. godine. Knjige se čitaju na 95.2 MHz ili na efm.ba. Svi su pozvani pridružiti se u obilježavanju “Dana Knjige” na Studentskom eFM radiju, kao i da doprinesu čitanjem djela po vlastitom izboru.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *