Categories
Susreti i zbivanja

Mrešćenje šarana na Korenićevim danima

U utorak, 31. maja 2016. godine od 20 sati, u Kamernom teatru 55 će biti izvedena predstava MREŠĆENJE ŠARANA, u režiji Egon Savina. Predstava, koja će biti izvedena u okviru festivala DANI JURISLAVA KORENIĆA.

Mrešćenje Šarana, Banjaluka
Mrešćenje Šarana, Banjaluka

MREŠĆENJE ŠARANA je priča koja, iako tematikom usko vezana za konkretno vrijeme (Drugi svjetski rat, Beograd), može bez problema da se tumači kroz prizmu današnjice. To je priča o borbi za vlast unutar porodičnih odnosa. Ukoliko bi je tumačili sa apekta doba u kome živimo, ideologija u koju su tada čvrsto vjerovali, bila bi zamijenjena borbom za interesne sfere.
Predstava važi za jednu od najboljih u regiji i do sada je osvojila mnoštvo priznanja, a samo u toku prošle godine dobila pet nagrada: Nagrada Egonu Savinu za najbolju režiju Desetom jubilarnom Joakim Inter Festu u Kragujevcu; Na 34. Pozorišnim / kazališnim igrama BiH u Jajcu, Anja Ilić osvojila je nagradu za glumačko ostvarenje, tumačeći ulogu Mice; Publika je na XXIII festivalu klasike ‘Vršačka pozorišna jesen’ 2015, ovu predstavu nagradila najvišom ocjenom; Za ulogu Mice je Anja Ilić dobila nagradu ‘Zoranov brk’ za najbolje glumačko ostvarenje večeri na 24. Festivalu ‘Dani Zorana Radmilovića’ u Zaječaru; Predstava je proglašena za najbolju predstavu na 20. Međunarodnom festivalu malih scena i monodrame (MEFEMM) u Sarajevu.

Mrešćenje Šarana, Banjaluka
Mrešćenje Šarana, Banjaluka

Odmah nakon izvođenja predstave, od 21:30 sati će biti upriličen okrugli stol, kojem će prisustvovati glumački ansambl, Željko Stjepanović, Anja Ilić, Boris Šavija, Aleksandar Stojković, Zlatan Vidović, Nikolina Jelisavac, Branko Janković, Sandra Ljubojević, Ognjen Kopuz, Rok Radiša, Bojan Kolopić.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *