Rambo Amadeus glomazno u sarajevskom Kamernom

U petak, 4. marta 2016. godine od 20 sati, na daske sarajevskog Kamernog teatra 55 dolazi čuveni kilo car Rambo Amadeus i donosi VEČE GLOMAZNE POEZIJE tokom kojeg čita, recituje, prepričava i pripijevava najglomaznije tekstove iz svog impozantnog opusa.

Rambo Amadeus‎
Rambo Amadeus‎

Ramba će, vješto prateći vratolomne promjene tema, raspoloženja i tempa, na klaviru pratiti maestro Ivan Aleksijević, koji i svojim više nego duhovitim komentarima dodaje gas ravnopravno veslajući u dvojcu bez kormilara za koji se zapravo ni ne zna kuda je krenuo, gdje i kad će stići, vodeći samo računa da se zadrži elegancija, brzina i udobnost plovidbe.
VEČE GLOMAZNE POEZIJE prerasta u jedinstvenu furioznu predstavu koja kroz lakonski, slikovit i nepretenciozan način hirurški precizno secira društvo i pojedinca koji pokušava u njemu da opstane i pronadje parče svoje sreće.

Rambo Amadeus: Glomazna poezija ne može na obični papir.
Rambo Amadeus: Glomazna poezija ne može na obični papir.

Publike tokom izvedbe VEČERI GLOMAZNE POEZIJE reaguje pomješanim ojećanjima, pa se ravnopravno smjenjuju salve smijeha, skandiranje, gromoglasni aplauzi. Ali, dok se mješaju pomenuti sastojci ovog jedinstvenog koktela jednako se javljaju tuga i zabrinutost stvarajući vrhunski napitak, stvoren po drevnom receptu proporcionalnog miješanja Šećera i Bibera. Hit.
Rambo Amadeus: E, moj Rambo, ostara se...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *