Vijećnica imala uspješno poslovanje u 2015. godini

Obnovljenu zgradu Gradske Vijećnice u Sarajevu je od njenog ponovnog otvaranja dod anas posjetilo više od 100.000 turista. Najbrojniji su turisti iz Turske i zemalja okruženja.

Vijećnica, Sarajevo
U Vijećnici su trenutno postavljene dvije izložbe

Vijećnica je postala nezaobilazna destinacija svih turista koji posjete Sarajevo: “Zadovoljni smo radom Vijećnice. Tu mislim na posjete turista, posebno u toku sezone, zatim na organizirane posjete učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Bosne i Hercegovine, a naravno i uspješno organizovanje raznih događaja.”, kaže koordinator poslova na objektu Gradske Vijećnice Admir Dedović.
U sarajevskoj Vijećnici se, između ostalog, osim stalnih redovno održavaju i privremene izložbe, što je doprinijelo uspješnom poslovanju Vijećnice i ostvarivanju zadatih ciljeva u 2015. godini.

Vijećnica, Sarajevo
Vijećnica je ponovo otvorena 22 godine nakon što je zapaljena

U Vijećnici su trenutno postavljene dvije izložbe: Sarajevo-Wolfsburg, dva grada jedno prijateljstvo i 20 godina kasnije – State of the Union: Fotografsko putovanje kroz postdaytonsku BiH.
Vijećnica, simbol Sarajeva i Bosne i Hercegovine, 22 godine nakon što je zapaljena tokom granatiranja u augustu 1992. godine, kada je uništeno oko dva miliona knjiga, ponovo je otvorena u maju 2014. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *