Zavičaj (11)

Zdravko Čolić: “Bilo je mnogo žena u mom životu. Uvijek sam imao neku ženu i poneki flert u prolazu. To će i ostati. To rade svi muškarci, naročito oni koji se prave fini i pošteni. Za moje ime su stalno vezivali imena raznih žena. Montirali su mi tajne vjeridbe i ženidbe, prebrojavali vanbračnu djecu.”

Volio bih malo da eksperimentišem glasom

Krajem 2006. godine izlazi i 12. Čolin album pod nazivom “Zavičaj”. Album nastavlja tradiciju etno-pop zvuka, koju Čola njeguje posljednjih 20 godina. Među pjesmama inspirisanim Sarajevom, Bosnom i tamburašima izdvajaju se pjesme “Bembaša”, “Merak mi je”, “Svadbarskim sokakom” i “Anđela”. Sjajne balade “Vrijeme” i “Sačuvaj me, Bože, njene ljubavi” potpisuju Arsen Dedić i Đorđe Balašević. Album se u prva dva dana prodao u rekordnom tiražu od 100.000 primeraka.

Najpoželjniji neženja Zdravko Čolić, u međuvremenu se, konačno, oženio, a 10. avgusta 2006. godine je dobio kćerku Laru.

Za sada posljednji album “Kad pogledaš me preko ramena”, objavljuje 2010. godine. I ovaj album su radili Čola i Brega, a zajedno su otpjevali i duet u pjesmi “Manijači”.

Zdravko Čolić: “Moja je želja već duže da snimim neke lijepe melodije kakvih mi imamo, u nekim drugačijim aranžmanima, neke sevdalinke, onda pjesme koje možeš da čuješ u Skadarliji. To bih volio da napravim, sa gudačima, orkestrom…” (…) Volio bih da radim nekomercijalnu ploču. Volio bih malo da eksperimentišem glasom, da napravim ploču sa muzikom koja je više ambijetalna, malo drugačija, za sladokusce i za mirnije slušanje.

Kraj feljtona

« Prethodni dio feljtovna Zločin i kazna (10)

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *