Završena akcija u Han Pijesku

EUFORPripadnici Snaga Evropske unije završili su akciju pretraživanja terena na području Han-Pijeska u istočnoj Bosni gdje su tragali za informacijama o haškom optuženiku Ratku Mladiću, ali bivši zapovjednik vojske bosanskih Srba nije pronađen.

“To je bila rutinska operacija slična ranijoj u Banjoj Luci, a tražili smo sve Å¡to bi moglo dovesti do Mladićevog hapÅ¡enja”, kazao je glasnogovornik EUFOR-a u Sarajevu Patrick O’Callaghan.

EUFOR je istaknuo kako je ta akcija dio šire regionalne strategije koja je, među ostalim, usmjerena i na mrežu onih koji pomažu u skrivanju optuženih za ratne zločine.

Pripadnici EUFOR-a u ranim jutarnjim satima blokirali su prilazne ceste Han-Pijesku iz pravca Sokoca i Vlasenice gdje su uspostavili i nadzorne točke. Neko vrijeme bio je onemogućen prolaz svim vozilima.

Pripadnici EUFOR-a su pretražili nekoliko objekata. Akcija EUFOR-a na području Han-Pijeska izvedena na zahtjev Međunarodnoga kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju. Iz MUP-a RS-a potvrđeno je kako su u toj akciji sudjelovali i pripadnici lokalne policije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *