Zbog izgradnje zaobilaznice propale ceste u Dobroševićima

DobroševićiS ciljem rješavanja problema u Dobroševićima, Bojniku i Ahatovićima, koje je prouzrokovala izgradnja koridora 5-C na sarajevskoj zaobilaznici, održan je sastanak u Općini Novi Grad.

Sastanku su prisustvovali predstavnici direkcija za ceste FBiH i Kantona, te Općine i MZ Dobroševići.

Zbog prekomjernog korištenja i opterećenja lokalnih saobraćajnica od izvođača radova izgradnje sarajevske zaobilaznice izlomljeni su rubovi kolovoza i stvorene udarne rupe. To je dovelo u pitanje normalan i neometan život mještana, a i redovno odvijanje gradskog saobraćaja na ovom lokalitetu.

Usljed nemarnosti izvođača radova na lokalitetu između dva tunela, ispod podvožnjaka u Rječici nataložila se veća količina blata i onemogućeno je kretanje pješaka.

Nakon sastanka predstavnici kantonalne i federalne Direkcije za ceste, Općine i MZ Dobroševići obišli su sporne lokacije. Konstatovano je da su lokalne saobraćajnice uništene i da se moraju rekonstruisati. Predstavnik izvođača radova Ferid Hadžić obavezao se da će svakodnevno održa vati prohodnost cesta.

Sljedeći sastanak održat će se u prostorijama izvođača radova gdje će predstavnici Direkcije za ceste FBiH dostaviti dokumentaciju kako bi se pripremio predračun radova potrebnih za obnovu oštećenih saobraćajnica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *