10 godina Balkan Case Challenge-a

BCCWorld University Service Austria slavi deset godina Balkan Case Challenge-a te povodom godišnjice organizuje proslavu jubileja, koja će se održati 12. februara 2010. godine u Velikoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu od 15 sati.

Proslava je organizovana u okviru istoimenog projekta kojeg implementira WUS Austria u saradnji sa Svjetskim Univerzitetskim Servisom Bosne i Hercegovine.

BCC ima svoje korijene u Bosni i Hercegovini, gdje je i održano prvo takmičenje 2000 godine, i nastavlja sa implemetacijom svojih ciljeva do današnjeg dana. Ciljevi su:

• Podrška reformi visokog obrazovanja kroz pomociju case study metodologije ili učenja pomoću slučajeva
• Spajanje mladog i akademski obrazovanog kadra sa tržištem rada
• Integracija visokog obrazovanja BiH u visoko obrazovanje EU
• Poboljšanje mobilnosti studenata

Samo takmičenje je struktuirano na način koji omogućava studentima da predstave svoje znanje u jednoj od četiri discipline: ekonomija, pravo, model Europskog vijeća i informacione tehnologije.

Na tom osnovu Balkan Case Challenge omogućava studentima sticanje jedinstvenog praktičnog znanja i snalaženja u novom okruženju, istovremeno ih pripremajući za tržište rada. Danas, nakon 9 uspješnih godina, Balkan Case Challenge je jedno od najprestižnijih akademskih takmičenja baziranih na case-study metodi u regiji.

Sama proslava će biti prilika da se okupe svi dosadašnje učesnici, predavači, sudije i partneri i praktično pregledaju rezultate koje Balkan Case Challenge ostvaruje.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *