10. Pop-rock festival za učenike osnovnih škola – sa Princess krofnama

U ponedjeljak, 25. aprila 2016. godine od 20 sati će u Kamernom teatru 55 biti održan 10. Pop-rock festival za učenike osnovnih škola – sa Princess krofnama.

Princess krofne gostuju na koncertu Prljavog kazališta u Sarajevu, 2013. godine
Princess krofne gostuju na koncertu Prljavog kazališta u Sarajevu, 2013. godine

‘Iskreno vjerujemo da je vrijeme da talenat, kvalitet i sjaj vratimo našem gradu, te smo iznimno sretni i ponosni što u tom poduhvatu i svojevrsnoj avanturi, imamo veliki broj partnera.’, poručuje direktor Festivala Zlatko Zlaja Bostandžić.
‘Sarajevo kao grad koji je savremenoj muzičkoj pop-rok kulturi između ostalih iznjedrio popularne pop-rock grupe INDEXI, BIJELO DUGME, CRVENA JABUKA, PLAVI ORKESTAR, HARI MATA HARI, te izvođače i autore kao što su Zdravko Čolić, Kemal Monteno,… uz čije su pjesme odrastale generacije, zaslužuje da vrati sjaj i kroz dječije muzičko stvaralaštvo, te da djecu i mlade uputi na prave vrijednosti kroz ovaj žanr muzike.’, dodaje Bostandžić.
Sarajevski dječiji hor PRINCESS KROFNE ove godine obilježava 24 godine svog rada i postojanja. Kroz hor je u proteklom periodu svojim prisustvom kao članovi hora počastilo vise od pet i po hiljada djece i mladih uzrasta od 4 – 25 godina starosti. Slavljenicki koncert PRINCESS KROFNE će odrzati na istom mjestu gdje su 1994. godine u tada opkoljenom Sarajevu priredile i svoj prvi zvanični koncert.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *