15 godina festivala Baščaršijske noći

Dževad ŠabanagićU četvrtak će u Sarajevu, petnaestu godinu za redom biti otvoren festival Baščaršijske noći 2010, koji će trajati tokom cijelog mjeseca jula (1-31 juli).

>> PROGRAM FESTIVALA BAŠČARŠIJSKE NOĆI 2010

Umjesto bilo kakve najave smo odlučili prenijeti vam razmišljenje predsjednika Organizacionog odbora festivala, profesora Dževada Šabanagića, a u nastavku pogledajte i program ovogodišnje manifestacije.

“Festival „Baščaršijske noći” velika je svečanost kulture i umjetnosti u regionu, radost je brojne sarajevske publike – naših sugrađana, zatimgostiju i turista, ali i više stotina izvođača – umjetnika, orkestara, ansambala i grupa sa svih strana svijeta.

I u svom 15-om ovogodišnjem izdanju, Festival ostaje dosljedan u namjeri da prezentira široku lepezu međunarodnih i domaćih kulturnih i umjetničkih raznolikosti.

„Baščaršijske noći” su postale dio ovog grada. Građani su ovu kulturnu manifestaciju prihvatili kao svoju tako da u mjesecu julu čitav grad odiše jednom posebnom „sarajevskom” festivalskom atmosferom.

Samim tim je to i satisfakcija za veliki broj ljudi koji učestvuju u ovomposlu, poslu koji iziskuje velike napore jer se radi o otvorenim prostorima gdje je obezbjeđenje tehničkih uslova gotovo isto tako važno kao i obezbjeđenje kvalitetnih programa.

Izražavajući i na ovaj način naše iskreno zadovoljstvo postojanjemovog Festivala, koji je veoma važna činjenica u biću Sarajeva – grada otvorenih vrata i tradicionalne gostoljubivosti, iskreno se zahvaljujem svim učesnicima Festivala – gostima i domaćinima. Hvala i svim sponzorima na njihovoj vjernosti i odanosti Festivalu, koji evo obilježava svoj 15. rođendan.”, naveo je profesor Šabanagić u najavi festivala Baščaršijske noći 2010.

>> PROGRAM FESTIVALA BAŠČARŠIJSKE NOĆI 2010

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *