15 godina u službi djece

Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu
Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu
Udruženje “Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu” ove godine obilježava 15 godina postojanja i djelovanja. Stoga se ovogodišnje aktivnosti obavljaju pod motom “15 godina u službi djece”.

14. februara 2099. godine će biti upriličena podjela stipendija učenicima osnovnih i srednjih škola i studentima u Bosni i Hercegovini.

Udruženje “Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu” u kontinuitetu od 1994. stipendiranjem zadovoljava osnovne obrazovne potrebe djece koja su u ratu izgubila roditelje, invalidne, talentovane djece i djece romske nacionalne manjine.

U dosadašnjem periodu djelovanja, uključujući 311 stipendista u školskoj 2008./09. godini, više od 800 donatora podržalo je napore Udruženja da za 2.952 korisnika olakša pristup obrazovnom sistemu da bi uspješno završili školovanje i postali korisni članovi zajednice.

Prodajom kalendara Udruženja za 2009. osigurana su sredstva za stipendiranje 68 učenika i studenata. Pored novca, Udruženje je 15 kompjutera s pripadajućom opremom doniranih od francuske nevladine organizacije Equinox podijelilo školama u Bugojnu, Jajcu i Gornjem Vakufu.

Udruženje je radi zadovoljavanja edukativnih i rekreativnih potreba, u januaru za 23 korisnika, realiziralo projekt zimovanja u trajanju 10 dana, u vikend naselju kod Kladnja, saopćeno je iz Udruženja “Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *