2. pijanističko takmičenje posvećeno muzici Frederika Šopena

klavirSrednja muzička škola Tuzla bila je domaćin II Pijanističkog takmičenja posvećenog muzici Frederika Šopena, 13. i 14. maja 2010. godine.

Na takmičenju su svoje klavirsko umjeće pokazala 63 mlada umjetnika, a najbolji su se predstavili na Završnom koncertu održanom 14. maja u Bosanskom kulturnom centru Tuzla.

U kategoriji Osnovnih muzičkih škola I nagradu dijele Iman Aljović i Emina Huskić učenice Osnovne muzičke i baletske škole „Novo Sarajevo” iz Sarajeva, II nagradu dobila je Naomi Druškić, takođe učenica OMBŠ „Novo Sarajevo”, iz Sarajeva a treću nagradu Damir Durmanović učenik Osnovne muzičke škole Tuzla.

U kategoriji srednjih muzičkih škola I i II nagrada nisu dodjeljene a III nagrada dodjeljena je Lejli Tuholjaković učenici Srednje muzičke škole Tuzla.

U kategoriji muzičkih akademija I nagrada dodjeljena je Dejanu Jankoviću – Akademija umjetnosti Banja Luka. II nagrada nije dodjeljena a treću nagradu dijele Nikolina Ljiljak – Umjetnička akademija sveučilišta u Splitu i Sabina Mujić – Muzička akademija Sarajevo.

Mlade pijaniste ocjenjivao je žiri u sastavu: Jakša Zlatar – redovni profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Zlata Maleš, profesor klavira Muzičke škole „Kosta Manojlović„ Zemun i Zlatan Mujkić, profesor klavira u Srednjoj muzičkoj školi Tuzla.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *