21. Međunarodni sajam knjiga i učila u Sarajevu

Sajam knjige u Sarajevu (foto: dovla)Međunarodni sajam knjiga i učila u Sarajevu će se ove godine održati po dvadeset prvi put u perodu od 22. do 27. aprila 2009. godine.

Zajedno sa Sajmom će biti održano i 10. Bijenale knjige.

Događaji se ove godine održavaju u dvije dvorane sarajevskog KSC Skenderija – Sajamskoj dvorani i dvorani Mirza Delibašić.

Tim povodom o predstojećoj manifestaciji knjige govorili su direktor KSC Skenderija Suad Džindo.

“Ovogodišnji moto “Sajma knjige” je “Čitalac u magičnom svijetu knjige”, pa će i sajam biti posvećen upravo njemu – čitaocu.”, rekao je predsjednik Udruženja izdavača i knjižara Ibrahim Spahić.

U sklopu sajma je planirano održavanje više od 75 promocija, a dosta njih će biti upriličeno u cijelom gradu.

“Proširenjem sajma na dvoranu Mirza Delibašić sajamski prostor će biti uvećan za 30%. Ove godine imamo još novosti, kao što su dvije Bosanske kuće u kojima će se održavati promocije, što znači da će se promocije održavati u obje sajamske sale.”, obajsnio je direktor TDK Šahinpašić Tajib Šahinpašić, inače organizator Sajma.

Osim književne u okviru sajma knjige će biti prezentirana i muzička produkcija, a kako bi se podržala i ova oblast u borbi protiv piraterije.

Sajam knjige će, u saradnji sa Fondacijom Kemal Bakaršić, ponuditi i Susrete bibliotekara i slavista svijeta iz Evrope i Amerike, pod radnim naslovom “Vratimo korisnike u biblioteke”.

Svečana ceremonija otvaranja Sajma knjige bit će održana 22. aprila 2009. godine u 18 sati, u KSC Skenderija.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *