22. Sarajevske večeri muzike: Od Rudenka do Pogorelića

Od 9. do 14. maja 2016. godine, u Sarajevu će po dvadeset i drugi put biti održane SARAJEVSKE VEČERI MUZIKE, a u okviru ovogodišnjeg izdanja festivala, Fondacija za muzičke umjetnosti pripremila je čak pet vrhunskih muzičkih događaja.

22. Sarajevske večeri muzike
22. Sarajevske večeri muzike

Program počinje tradicionalnim koncertom “U susret SVEM-u”, kada najbolji studenti Univerziteta za muziku i scenske umjetnosti Graz (Austrija), te Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu koncertom 9. maja u Domu Oružanih snaga BiH svečano najavljuju početak SVEM-a.
Svečanost ovog festivala je i jedinstveni nastup ruskog pijaniste svjetskog glasa Vadima Rudenka, koji će 10. maja nastupiti u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Vadim Rudenko
Vadim Rudenko

Iz Hrvatske i Slovenije dolaze flautistice i profesorice flaute okupljene u Kvartetu flauta 4Syrinx, koje nastupaju u Vijećnici 11. maja.

Kvartet flauta 4Syrinx
Kvartet flauta 4Syrinx

Vijećnica će 12. maja biti scena i za program koji će nam ponuditi Gudački kvartet Tartini iz Slovenije, koji će i dan kasnije voditi radionice za studente muzike na Muzičkoj akademiji u Sarajevu.

Gudački kvartet Tartini
Gudački kvartet Tartini

Svečano zatvaranje SVEM-a je predviđeno za subotu, 14. maja u sarajevskom Narodnom kada će uz Sarajevsku filharmoniju i dirigenticu Samru Gulamović, nastupiti jedan od najutjecajnijih pijanista današnjice, Ivo Pogorelić.

Ivo Pogorelić
Ivo Pogorelić

Izvedba koncerata planirana je od 20 sati, a ulaznice za sve koncerte su već u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo.
Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *