30. broj Fondeko svijeta

Promocija jubilarnog 30. broja časopisa Fondeko svijetU prepunom amfiteatru Akademije nauka i umjetnosti BiH jučer, 10. februara 2010. godine, upriličena je promocija jubilarnog 30. broja naučno-popularne revije o prirodi, čovjeku i ekologiji Fondeko svijet.

Fondeko svijet je izdanje nevladine organizacije Fondeko koju su u ratnom Sarajevu 1994. godine osnovali ugledni naučnici, filozofi, slikari, književnici, novinari, te drugi istaknuti pojedinci raznih profesija

Prijateljima prirode dobrodošlicu je poželjela glavna i odgovorna urednica revije Alma Džinović koja je prisutnima predstavila organizaciju i samu reviju. “Fondeko” je udruženje za podsticanje uravnoteženog razvoja i održive kvalitete života, koje se svojim nazivom, ali i samim opredjeljenjem, priključio svjetskim trendovima očuvanja planete Zemlje. – Pred sobom imate čudesno lijepu reviju, sa ugledom i tradicijom, koja je od početka ostala dosljedna unapređenju ljudskog razvoja i humanosti prema okolišu, koja na podjednak način hvali sve pozitivno što se dešava oko nas, ali isto tako kritikuje negativne pojave – kazala je Alma Džinović.

Promotor revije prof. dr. Ibrahim Bušatlija analitički se osvrnuo na tekstove u jubilarnom izdanju i njihove autore koji su ujedno i prijatelji udruženja, a nakon toga prof. Tomislav Lukić održao je predavanje pod nazivom ”Ekologija i (ili) zaštita okoliša” i posjetiocima na zanimljiv način objasnio razliku između ova dva termina.

Također treba istaći da se revija štampa na recikliranom papiru, a Udruženje je ponosno i na “Fondeko pečat” koji dodjeljuje firmama, organizacijama te industrijskim i tehnološkim sistemima za postignute rezultate u očuvanju prirode.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *