4. međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici

Klub ritmičko sportske-gimnastike „Olimpik” po četvrti put za redom organizuje međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici pod geslom “Kulturno-sportskom saradnjom protiv kulturno-sportske izolacije” Olimpik 2009.

Turnir se održava u subotu 6. juna 2009. godine u Sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu, a svečano otvaranje je predviđeno za 10 sati.

KRSG Olimpik

U cilju popularizacije i afirmacije ženskog sporta sa posebnim osvrtom na ritmičku gimnastiku klub “Olimpik” već četvrtu godinu za redom organizira Internacionalni turnir u ritmičkoj gimnastici. Dolazak u naš grad potvrdilo je preko 200 takmičarki iz 27 klubova iz: Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Bugarske, Češke Republike, Mađarske, Turske.

“Do sada imamo nezapamćen broj takmičarki na našem prostoru, čime smo kao organizatori počašćeni ali i ponosni što su klubovi u Evrope prepoznali kvalitet Turnira.” kaže Hidajeta Glavinić, glavna trenerica i utemeljiteljica Kluba.

Klub “Olimpik” od ovog turnira očekuje mnogo, ne samo u organizacionom smislu. Naše takmičarke od koji se mnogo očekuje su: Muminović Dea, najperspektivnija ritmičarka Kantona Sarajevo u 2008. godini, Demirović Amna, jedna od najboljih seniorki Bosne i Hercegovine, Gujić Hanna, djevojčica koja mnogo obećava kao i mlađe Kadrić Azra, Osmanagić Adna, Brajlović Esma, Holaček Ena, Meholjić Ena, Petrović Neila, Sparavalo Andrea.

Klub ritmičko-sportske gimnastike “Olimpik”, djeluje na području Općine Novi Grad još od ratne 1993. godine. U klubu trenutno trenira 100 djevjčica sa kojima rade 4 trenera i jedna balerina. Takmičarke su raspoređene u uzrasne kategorije, od najmlađih – 6 godina, do najstarijih – seniorki.

KRSG “Olimpik” je u svojih 16 godina postojanja bio organizator mnogih manifestacija, projekata, takmičenja i edukativnih seminara. Takmičarke Olimpika su među prvima 1994. godine rušile sve političke i druge barijere pojavljujući se na međunarodnim takmičenjima pod zastave Bosne i Hercegovine. Učesnice su turnira u Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Mađarskoj, Bugarskoj, Švedskoj, Turskoj, Srbiji… Sve ove godine su bile vjerodostojne ambasadorke naše zemlje, i gotovo uvijek sa turnira donosile medalje.

“Zadnjih 12 mjeseci u našem klubu, kao pomoćni trener je angažovana Svitlana Nosan, Majstor ritmičke gimnastike, Ukrajinske Federacije. Njen angažman je rezultirao da u ovoj takmičarskoj godini naše ritmičarke se niti jednom nisu vratile bez medalja sa međunarodnih takmičenja. Najuspješnije su bile: Meholjić Ena, Muminović Dea, Muminović Mia, Demirović Amna, Kadrić Azra, Brajlović Esma, Gujić Hana, Abaspahić Albina i mnoge druge, što nam daje za pravo da mnogo očekujemo i od ovog Turnira.”, dodaje Hidajeta Glavinić.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *