5. kongres bh. dijaspore

Zastava Bosne i HercegovineU Sarajevu se danas zvanično otvara 5. kongres bh. dijaspore, u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore BiH.

Ovaj najveći skup bh. državljana, koji žive izvan granica BiH, bit će održan u zgradi institucija BiH, a posvećen je temama Izbori u BiH i popis stanovništva te Uloga i značaj bh. dijaspore za BiH, saopćeno je iz Svjetskog saveza dijaspore BiH.

Pokrovitelji Kongresa su predsjedavajući i član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić i Željko Komšić, te Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH. U okviru ceremonije otvaranja Kongresa planirano je da se prisutnima, pored ostalih, obrate predsjedavajući i član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić i Željko Komšić, te ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović. Sjednica novoizabranog rukovodstva Svjetskog saveza dijaspore BiH planirana je za nedjelju, zadnjeg dana Kongresa.

Osim predstavnika Saveza, Kongresu će prisustvovati i predstavnici državnih organa BiH, zvaničnici Ureda visokog predstavnika, akreditirani ambasadori u Sarajevu i članovi nevladinih organizacija.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *