6. Zimski salon knjige u Skenderiji

6. Zimski salon knjige
6. Zimski salon knjige
Zimski salon knjige koji se ove godine održava po šesti put u organizaciji TDK Šahinpašić biće otvoren 13. decembra 2010. godine u prostoru sarajevskog Collegium artisticuma.

Na 1,200 metara će biti postavljena 62 štanda na kojima će izlagati više od 100 izdavača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Kad je riječ o pratećim promocijama riječ je prije svega o naslovima koje će predstaviti Šahinpašić. Tako će se kao novi naslovi ove izdavačke kuće tokom Salona predstaviti : “Islamska umjetnost -arhitektura slikarstvo, kaligrafija, keramika, stakla i tepisi “autor Luka Mazzati, “Mali rječnik nostalgije” autora Mile Stojića, Englesko-bosanski rječnik.

Već je postalo uobičajeno da za svaki Salon knjige Šahinpašić objavi i novu knjigu Nure Bazdulj-Hubijar. Ove godine je to roman “Sjećanje na plava brda”, te izdanje “Nevjestinjski ponor”.

Tokom Salona u Collegium artistikumu bit će postavljena izložba karikatura Predraga Koraksića Koraksa, karikaturiste iz Srbije.

Šesti Zimski salon knjige će biti održan od 13. do 24. decembra 2010. godine, u terminu od 10 do 19 sati, u prostoru sarajevske gradske galerije Collegium Artisticum (Terezije bb, KSC Skenderija). Ulaz na Salon knjige je besplatan, a vrata Salona će za sve posjetitelje biti otvorena svakim danom od 10 do 19 sati.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *