7. Kid's Fest u junu

Kids Fest Sarajevo

7. KIDS festival biti će održan u periodu od 11. do 16. juna, a zvanični početak festivala obilježiti će velika KIDS parada kroz uži centar Sarajeva.

Pripreme za ovogodišnje izdanje ovog jedinstvenog događanja za djecu započele su odmah po završetku prošlogodišnjeg festivala. Tokom cijele godine festivalska direkcija je sistematski radila na očuvanju kontinuiteta projekta, a svojim pokroviteljstvom sigurnu platfomu i ove godine garantuju Raiffeisen banka i Evropska unija.

Organizatore raduje činjenica da je najveći broj partnera iz prethodnih godina potvrdio ovogodišnje učešće. Sa značajno većim prisustvom programske aktivnosti 7. KF-a pratiti će UNICEF, ambasade Švicarske i Kraljevine Norveške među prvima su potpisale ugovore o saradnji, EUFOR, EUPM, ICRC te Crveni krst (DCK/K BiH) ostaju glavni partneri i ove godine. Novitet predstavlja saradnja sa Volkswagenom koji po prvi puta ove godine podržava KIDS festival uz najavu dugotrajne saradnje. Kao i prethodnih godina, KIDS festival će svoje kapije otvarati svaki dan u 14, 00 sati.

Posjetioci će imati priliku uzeti učešće u mnogobrojnim radionicama te uvijek nezaboravnim programima holandskih performera OUT OF AREA. Direkcija u saradnji sa vodećim filmskim distributerima najavljuje naročito raznovrstan filmski program koji će ove godine po prvi puta predstaviti Disney klasike. Očekuje se da će tokom održavanja KIDS festivala preko 40.000 mališana iz cijele zemlje biti aktivnim sudionicima dešavanja na sarajevskoj Zetri.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

4 Odgovori na “7. Kid's Fest u junu”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *