7. memorijalni turnir ‘Želimir Vidović Keli’

U znak sjećanja na jednog od najboljih igrača Sarajeva Želimira Vidovića Kelija, ubijenog početkom opsade Sarajeva 1992. godine, FK Dobrinja i Općina Novi Grad Sarajevo 8. i 9. septembra 2012. godine po sedmi put organizuju Memorijalni fudbalski turnir ‘Želimir Vidović Keli’.

Želimir Vidović Keli
Želimir Vidović Keli
Porodica i članovi FK Dobrinja, prije početka turnira, posjetiće gradsko groblje Bare gdje je ukopan Želimir Vidović Keli i položiti cvijeće.

Moramo se sjećati ljudi koji su značili ovaj grad i Bosnu i Hercegovinu!

‘Zajedničkom organizacijom turnira želimo pokazati da veliki igrač i čovjek koji je svoju veličinu dokazao i u prvim danima odbrane bh. prijestonice ne smije biti zaboravljen. Želja nam je pomoći da memorijal preraste u još veći i jači turnir.’, kažu organizatori.

Pored domaćina turnira FK Dobrinja na turniru će igrati još tri ekipe FK Sarajevo, FK Olimpic i FK Butmir. Prva turnirska utakmica igra se u subotu, 8. septembra 2012. godine od 12:30 sati, a na stadionu Otoka se sastaju FK Olimpic i FK Butmir. U 15 sati će se susresti FK ‘Sarajevo’ i FK ‘Dobrinja’. Pobjednici ova dva susreta će u nedjelju na stadionu Otoka od 16 sati odigrati finalni meč.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *