9. međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja Tea-fest

Međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja “Tea-fest”, se po deveti put održava u Sarajevu.

9. međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja Tea-fest
9. međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja Tea-fest
Na Trgu oslobođenja se okupilo više od 70 različitih firmi, pojedinaca i organizacija iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, kao i iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Ova manifestacija okuplja proizvođače i prerađivače ljekovitog i aromatičnog bilja, organske hrane, pčelarskih proizvoda i preparata na toj bazi, te proizvođače opreme za preradu ljekovitog i aromatičnog bilja.

Glavni cilj manifestacije je unapređenje poslovnih veza i uspostavljanje kontakata između svih zainteresiranih pojedinaca i organizacija u oblasti herbalnog sektora.

I ovogodišnji “Tea-fest”, koji će trajati do 12. juna, značajnu pažnju će pokloniti stručnom ocjenjivanju izloženih proizvoda, koji će biti nagrađeni sa zlatnim, srebrnim i bronzanim medaljama. Dodjelit će se i specijalne nagrade – “Ljekoviti bosanski cvijet” i nagrada “Sadik Sadiković”.

Poseban nagradni fond je određen za najbolje likovne i literarne radove učenika osnovnih škola o temi “Na livadi šarenoj”.

“Na ovogodišnjem festivalu, u saradnji sa Zavodom za hitnu medicinsku pomoć, svaki dan od 10 do 12 sati na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović biti medicinska ekipa koja će našim sugrađanima mjeriti pritisak i šećer u krvi te ih savjetovati kako da preveniraju i drže pod kontrolom ove zdravstvene probleme.”, saopštila je Samira Katica-Arnautović, iz Direkcije Festivala.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *