Acoustic Electric dokazuju da je magija između izvođača i publike moguća

Sarajevska muzička atrakcija ACOUSTIC ELECTRIC, prepoznatljiva po izuzetnom, jedinstvenom zvuku neobičnih akustično-električnih aranžmana, sviraće u Balkan Expresu u četvrtak, 9. juna 2016. godine od 21 sati.

Acoustic Electric, Sarajevo
Acoustic Electric, Sarajevo

Ovaj neobični sastav čine poznati muzičari koji su stvarali sarajevsku scenu od sedamdesetih godina prošlog vijeka pa sve do danas. Razliku u godinama i muzičkim stilovima sviranja, članovi ove grupe preokrenuli su u svoju korist i pokazali da su muzički stilovi prolazni, kao i da je magija između izvođača i publike moguća kada je muzika sama sebi cilj.
Izvoditi muziku poznatih autora nikada nije jednostavno. Pokušaji kopiranja Picassa i Davida Bowia rezultiraće samo lošim kopijama slavnih autora, a osjećaj koji vam oni žele prenijeti moraćete potražiti u originalima. Srećom, ACOUSTIC ELECTRIC se ne bavi kopiranjem. Oni vam, koristeći se djelima poznatih umjetnika, prenose vlastite osjećaje.

Acoustic Electric: Sound & Vision (David Bowie)

ACOUSTIC ELECTRIC čine Elči (vokal, bas), Mirso (akustična i električna gitara), Vuca (električna mandolina, irish bouzouki, mandola) i Gogo (percussion).
Svoje mjesto za nastup sjajnih muzičara možete rezervisati porukom na broj 061 311 523.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *