Akcija darivanja krvi

Darujte krv!
Darujte krv!
U organizaciji sarajevskog Kulturnog društva Stup, u saradnji sa Zavodom za transfuziologiju BiH, u subotu, 7. augusta 2010. godine će u periodu od 10 do 15 sati, biti održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama mjsne zajednice Stup (ulica Nikole Šopa 52a, Stup, Sarajevo).

“Zbog povećane potrošnje krvi u Zavodu za transfuziologiju i uslijed povećanja broja saobraćajnih nesreća te samim tim i povećane potrebe za krvlju svih krvnih grupa, molimo sve one kojima to njihovo zdravstveno stanje dozvoljava da se odazovu ovom pozivu i daruju krv.”, pozivaju organizatori akcije.

Nadamo se da će ovaj poziv uticati na one koji do sada nisu bili davaoci i potaknuti ih da se odluče na ovaj tako mali korak koji nekome može spasiti život.

I zapamtite: Krv nije moguće proizvesti na umjetan način. Jedini izvor je čovjek – davaoc krvi. Svi mi, kada nam zatreba krv kao lijek, ovisni smo samo o dobrovoljnim davaocima krvi.

Za više informacija o akciji nazovite 061 578 576 (Naida)

Nezavisno od ove akcije svi zainteresovani za darivanje krvi se mogu obratiti na Zavod za transfuziologiju BiH, svakim radnim danom od 8 do 15 sati. U slučaju potrebe, prevoz do Zavoda obezbijeđen.

Zavod za transfuziologiju BiH
Čekaluša 86, Sarajevo
Telefon: 033 567 302

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *