Akcija građana: Glavuše ispred CIK-a

Udruženje Akcija Građana
Udruženje Akcija Građana
Stranke krše zakon; koriste nelegalna i manipulativna sredstva, a vođenje predizbornih kampanja se svelo na ratnu propaganda punu velikih parola i praznih obećanja

U petak, prvoga oktobra u 17 sati, aktivisti Akcije Građana će krenuti ispred CIK BiH sa poznatim “glavušama” vladajuće koalicije u šetnju do zgrade Kantona i ureda gradonačelnika Sarajeva – simbolični cilj šetnje jeste apel na uspostavu regulative u nelojalnoj i besramnoj borbi plakatima na našem tlu u vrijeme prije izbora.

U kampanji političke stranke nisu nudile rješenja niti su obećavale konkretne stvari, samo su ponavljale svoje stare ofucane programe i lažna obećanja te su političkim sloganima radile na homogenizaciji svojih zamišljenih biračkih tijela. Pored toga bjesomučno su trošile novac na kampanju, a načinom vođenja iste nanijele su štetu nama građanima jer od naših novaca će se uklanjati svi nelegalno postavljeni predizborni plakati.

Nije dovoljno što ih finansiramo kao stranke, sad ćemo plaćati i njihove nelegalne aktivnosti! Pozivamo inspekcije i CIK da adekvatno kazni sve prekršioce! Mediji takodjer trebaju biti naši partneri u borbi za demokratsku i pravnu BiH.

Sada se pitamo kako iole ozbiljan građanin ove pokradene države može ozbiljno shvatiti ušminkana lica sa bandera, drvenih tronožaca, rastavljenih gajbi na koje su plakati političara naljepljeni, a da ne pominjemo agresivne SMS poruke koje kruže po mobitelima građana i građanki , a koje služe za kamčenje glasova.

Kako izabrati najozbiljnijeg klovna koji će ovu državu pretvoriti u pravnu, ekonomski stabilnu i sigurnu državu. Naše mišljenje je da za to treba puno više od izvođenja šala i jeftinih trikova koje i djeca već znaju na pamet.

Akcija Građana će pratiti izabrane stotinu dana od dana izbora, svako naispunjeno obećanje vuče činjenicu da ćemo biti prinuđeni koristiti i druge “alateâ” koje nam nudi demokratija.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *