Akcija građana: Kampanja 365×2

“Akcija građana” kampanjom želi podsjetiti da problem maloljetničkog prijestupništva još nije riješen, te nadležne institucije poziva da kažu koje su mjere do sada poduzele

365x2: Kampanja Udruženja 'Akcija građana'

Kampanja Udruženja “Akcija građana”, pod nazivom “365×2”, čiji je cilj ponovno aktualizirati problem maloljetničkog prijestupništva, počela je danas.

– Problem maloljetničkog prijestupništva ne da nije riješen, već nisu primjetni nikakvi pomaci naprijed. Dosadašnji napori su dali određene, ali nažalost nedovoljne rezultate. Ako zahvaljujući upornosti, inventivnosti i istrajnosti uspijemo uticati na rješavanje problema, smatramo da bi to mogao biti pravi početak snažnog i uspješnog građanskog aktivizma u BiH, ističu u Udruženju “Akcija građana”.

Iz Akcije podsjećaju građane da je prošlo dvije godine od stravičnog ubistva Denisa Mrnjavca, koje je zaprepastilo građane i pokrenulo ih da izađu na ulice kako bi izrazili solidarnost sa žrtvom, ali i svoj strah za sigurnost i budućnost.

Tim povodom, a u okviru kampanje, Udruženje “Akcija građana” priprema različite sadržaje kojima želi podsjetiti građane na tadašnja dešavanja, obećanja institucija vlasti, te predočiti javnosti porazne rezultate “napora” tih institucija.

piše: Jasna Fetahović

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *