Akcija građana: Osuda ukidanja presude Leloviću i Taliću

Udruženje Akcija Građana‘Bitne povrede odredbi kaznenog postupka’ su bile presudne da se ukine presuda kantonalnog suda u Sarajevu.

Saučesnici u monstruoznom ubistvu Denisa Mrnjavca odlukom Vrhovnog suda FBiH su u isčekivanju novog suđenja i vjerovatno broje dane do izlaska na slobodu. Ništa čudno jer pomagači u svirepom ubistvu Amara Mistrića već su na slobodi.

Udruženje “Akcija Građana” razočarano je odnosom sistema naspram žrtava i njihovih porodica, razočarani smo odnosom institucija prema kriminalcima i njihovim pomagačima. Ovakve odluke nadležnih samo stimulišu kriminal i ne doprinose poboljšanju sigurnosne situacije u FBiH koja ionako nije sjajna.

Osjetili smo protrebu da javno osudimo ovakvu odluku Vrhovnog Suda FBiH te da pozovemo građane kao i druga udruženja da svi zajedno izvršimo pritisak na odgovorne kako bi se izmijenila kaznena politika i kako bi se pooštrile kazne za izvršioce kaznenih dijela i njihove pomagače.

Sigurnost nas građana dovedena je u pitanje i mislimo da bi svi trebali biti jedinstveni u osudi ovakvih postupaka nadležnih tijela FBiH.

Udruženje “Akcija Gradjana”

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *