Akcija građana: Premijeru, jeste li gledali film Padaju premijeri, 2. dio?

Premijeru, jeste li gledali film Padaju premijeri, 2. dio? Niste. Zato što nije još napravljen, ali bi mogao ubrzo.

Fikret Musić čeka da se kriminalci sami pobiju

Prateći svakodnevne informacije o pljačkama, ubistvima, teškim i lakim ozljedama koje nanose maloljetni prjestupnici a i punoljenti kriminalci, ne možemo se osloboditi utiska da ste Vi Premijeru Kantona Sarajevo, i Vi Gradonačelniče grada Sarajeva, kao i vaši prethodnici, shvatili vaše pozicije kao nagradu za sva obećanja koja ste dali.

Premijeru, jasno je da ste tek došli na poziciju ali ne izgleda li već viđenim kada premijer i gradonačelnik obilaze postojeće institucije za smještaj maloljetnih i punoljetnih prestupnika, razgovaraju i pregovaraju, preslažu već postojeće ali nikada implementirane akcione planove?

Nismo li već dovoljno slušali isprike o nenadležnostima, čuli izjave kako je sigurnosna situacija pod kontrolom, statistike koje govore da se postiže napredak, prebacivanje odgovornosti na druge?

Koji je novi plan gospodo, sjediti i osluškivati pucnjave u gradu?

Kako ste počeli na tome će izgleda i završiti: obići sve institucije, slikati se pred medijima, obećati i neispuniti i poželjeti još jednom da se kriminalci sami poubijaju?! Želite li to isto i za maloljetnike ili će oni ipak dočekati i Vaš novi Akcioni plan?! Vi Premijeru niste u Kantonu Sarajevo od jučer, kao ni vaša partija (SDP). Sjedili ste u istoj zgradi Kantona dok su građani i građanke Sarajeva protestvovali zbog nerada i neefektivnosti VKSb i tadašnje gradonačelnice te to pozdravljali videći u našim aktivnostima svoju priliku ili izborne poene.

Ruka na bradi odaje jasan znak gradonačelnikove zabrinutosti (Alija Behmen)

Na izbornim rezultatima te Vašem postavljanju, kao i Vašeg stranačkog kolege Behmena, možete dobrim dijelom zahvaliti upravo djelovanju aktivističkog dijela nevladinog sektora, mi se toga ne stidimo i ne krijemo da smo svojim sugrađanima sugerisali drugačiji izbor prilikom glasanja.

Podsjećamo, u aprilu mjesecu je sada već treća godišnjica Akcionog plana VKS za borbu protiv maloljetničkog prestuopništva.

Nećemo se libiti upotrebe svih raspoloživih legitimnih sredstava da Vi, kao i Vaš stranački kolega Behmen ako treba ostanete bez pozicije, kao što se to desilo Vašem predhodniku. Danas, poslije 2 premijera (Silajdžić i Branković) koje su aktivisti različitih grupa oborili sa pozicija, to i neće biti teško kao prije, Vama obećavamo glavnu ulogu, bez kastinga, preko štele.

Udruženje “Akcija Gradjana”

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *