Akcija građana traži odgovornost nadležnih službi Kantona Sarajevo i Grada

Serija uličnih obračuna koja se mjesecima deševa u Sarajevu već je sama po sebi zahtijevala sveobuhvatnu reakciju nadležnih službi i institucija

“Povodom sinoćnje upotrebe vatrenog oružja i ranjavanja putnika u tramvaju, Akcija Građana traži od Vlade Kantona Sarajevo i lično od Premijera da hitno poduzimu opsežne mjere za vraćanje bezbjednosne situacije u glavnom gradu BiH, na normalnu i podnošljivu razinu.

Serija uličnih obračuna koja se mjesecima deševa u Sarajevu već je sama po sebi zahtijevala sveobuhvatnu reakciju nadležnih službi i institucija, bez potrebe da ih na tu dužnost i na javnu odgovornost opominju nevladine organizacije.

Konačno, imenovanjem Vlade Kantona Sarajevo prestali su razlozi za pranje ruku i izbjegavanje odgovornosti za nesnosnu situaciju u Sarajevu, gdje građani odavno nisu sigurni da li se vratiti živi i zdravi poslije kupovine na pijaci ili poslije vožnje tramvajem.

Tražimo od gradonačelnika, g. Alije Behmena da stane na stranu građana, te odlučno i istrajno taži od Kantona Sarajevo da se omoguće svi uslovi za organe reda kako bi se poduzele značajne bezbjednosne i represivne mjere protiv uličnih bombaša, revolveraša, osvetnika po tramvajma i druge bande koja se zabrinjavajuće slobodno razmahala po Sarajevu.”

Udruženje “Akcija Građana”

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.