Akcija građana: Ulicama slobodno šetaju osuđeni prijestupnici

Batmane, pomagaj!Po riječima portparola Ministarstva pravde FBiH, gospodina Entoni Šperića, oko 1'500 osuđenih prijestupnika čeka slobodno zatvorsko mjesto.

Udruženje “Akcija građana” poziva u pomoć Batman-a kako bi se građani osjetili sigurnije, ukoliko i super junak smije da se pojavi.

Obzirom da tako velik broj slobodnih osuđenika šeta po ulicama gradova Bosne i Hercegovine tražimo od nadležnih na svim nivoima vlasti da vrlo ozbiljno pristupe rješavanju ovog velikog problema.

Pozivamo nadležne u entitetskim ministarstvima Pravde, kao i u Ministarstvu Pravde BiH da se oglase po ovom pitanju i iznesu javnosti izvještaj o svom radu u proteklom periodu, jer se mi obični građani osjećamo nesigurno na našim ulicama.

Ne želimo živjeti u strahu, ne želimo biti taoci nesposobnih vlasti zbog kojih se jedino kriminalci osjećaju sigurnim. Želimo sigurno okruženje u kojem će naša djeca slobodno rasti.

Kao i do sada, Akcija građana želi istaći svoju podršku i zahvalnost onim tužiocima, sudijama, policajcima i medijima koji ipak imaju časti i hrabrosti da se suprotstave kriminalu.

Udruženje Akcija građana

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *