Akcija hapšenja osoba koje se bave organiziranom krađom vozila

Saobraćaj u SarajevuSlužbenici Sektora kriminalističke policije MUP KS su tokom jučerašnjeg dana u koordiniranoj akciji sa Kantonalnim tužilaštvom proveli akciju dokumentiranja kriminogenih aktivnosti osoba koja se na području Kantona Sarajevo i šire bave organiziranom krađom vozila, kao i iznudama novca od vlasnika.

Policija je na izvršenju krivičnog djela iznude pronašla uhapsila K.N. (1964.) i H.A. (1979.) iz Sarajeva te M.E. (1983.) iz Skoplja dok je u toku potraga za H.Š. (1981.) iz Foče, zbog postojanja osnova sumnje da su i u proteklom periodu na području Kantona Sarajevo, izvršili više sličnih krivičnih djela.

Prilikom izvođenja akcije kod njih je pronađeno i privremeno oduzeto vozilo VW transporter, nacionalnih oznaka Turske, vlasništvo turskog državljanina U.M.S., s prijavljenim privremenim boravkom u Sarajevu, vrijedno oko 60.000 KM, a koje je 2. novembra, u ranim jutarnjim satima ukradeno s područja općine Ilidža. Vozilo je pronađeno na dijelu magistralnog puta Sarajevo – Mostar, u mjestu Tarčin, općina Hadžići.

Kod osoba je pronađen novac koji su od oštećenog preuzeli, kao nadoknadu za povrat otuđenog vozila i veći broj mobilnih telefona s pripadajućim karticama, koje su koristili prilikom vršenja krivičnog djela iznuda. Od M.E. je privremeno oduzeto vozilo audi A6, bh. registarskih oznaka, radi provjere.

K.N., M.E. i H.A. će uz službeni izvještaj biti predati na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *