Akcija: Prazna obećanja su najbolja reklama

YIHR - Youth initiative for human rights
YIHR - Youth initiative for human rights
Aktivisti i aktivistkinje Inicijative mladih za ljudska prava BiH i Oštre nule iz Banje Luke će 1. oktobra 2010. godine u 12 sati realizirati zajedničku uličnu akciju u Sarajevu i Banja Luci sa motom “Prazna obećanja su najbolja reklama”.

Jedan od ciljeva akcije je podsjećanje građana na obećanja koja su prije četiri godine dale vladajuće političke partije. Noseći majice sa natpisima “Prazna obećanja su najbolja reklama”, te “3. oktobar RAZMISLI!”, aktivisti i aktivistkinje Inicijative i Oštre nule dijeliće paketiće u kojima će biti listić sa natpisom “Prazna obećanja su najbolja reklama”. Paketići će biti označeni natpisima: “bolje zdravstvo”, “bezvizni režim”, “reforma obrazovanja”, “više radnih mjesta i zapošljavanje mladih”, “europski standardi visokog obrazovanja”.

Aktivisti i aktivistkinje Inicijative u okviru akcije u Sarajevu žele simbolično prikazati odnos vlasti prema građanima, koji su uprkos svemu i dalje pasivni. Zato će sa pištaljkama i uvezani lancima prošetati od Katedrale do Velikog parka.

“Lanci su simbol ograničenja mladih u Bosni i Hercegovini, koji su s druge strane pasivni i rijetko šta čine kako bi promijenili aktuelno stanje. U saradnji sa neformalnom grupom mladih Oštra nula iz Banja Luke slična akcija će biti održana u isto vrijeme i u Banja Luci. Na taj način želimo pokazati da su problemi nas mladih isti u cijeloj zemlji, a da političari nisu uradili ništa da to stanje promijene. Mi, mladi, to moramo promijeniti!”, riječu su Adisa Hukanovića, aktiviste Inicijative.

Jednosatna ulična akcija će početi u 12 sati, istovremeno u Sarajevu i Banja Luci.

http://www.youtube.com/watch?v=IhaRJh_JIhg

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *