Akcija prikupljanja instrumenata za Muzičku sobu Dječijeg doma Bjelave

Mali muzičari
Mali muzičari
Upravo je započeta akcija prikupljanja muzičkih instrumenata za opremanje Muzičke sobe Dječijeg doma Bjelave.

Inicijativa kreiranja Muzičke sobe, koja za cilj ima oplemeniti svakodnevicu štićenika doma kreativnim kutkom, poziva građane/ke da doniraju muzičke instrumente i tako pomognu akciju. Instrument koji Vi već dugo ne koristite biće pravo blago u Muzičkoj sobi, a ukoliko želite učestvovati u ovoj inicijativi, javite se na kontakt mail muzickasoba@gmail.com.

Budući da je sav novac od prodaje ulaznica za koncerte Nicolasa Cantea namijenjen opremanju “Muzičke sobe”, i posjetom koncerata možete podržati ovu inicijativu:

• 23. aprila, 21 h, Mekanik Kantatik (Dom Oružanih snaga), ulaznica 12 KM
• 25. aprila, 20 h, Nicolas Cante Solo (Dom Oružanih snaga), ulaznica 10 KM
• 26. aprila, 22 h, Nikoll elektro live set (Klub So.ba), ulaznica 7 KM

Pored već najavljenih koncertnih aktivnosti Nicolasa Cantea, pokretači inicijative, ART LAB/DUPLEX/KRITERION najavljuju i upošljavanje muzičkih pedagoga u suradnji sa Udruženjem za jezik i kulturu “Lingvisti”, kao i omogućavanje izlazaka za štićenike Doma kroz posjete koncertima, izložbama i predstavama, kao stimulaciju za trud koji štićenici sami ulože, što sve ima za cilj poboljšanje kvalitete života djece u Domu “Bjelave”.

U Muzičkoj sobi biće napravljen i kutak po imenu Fonoteka, a u kojem će se nalaziti polica za CD-ove, DVD-eve i muzička linija, dok će art kino KRITERION jednom mjesečno “Muzičkoj sobi” posuđivati platno i projektor kako bi djeca mogla gledati koncerte, dokumentarne i igrane filmove.

Prihodima od već najavljenih koncerata nadopunit će se postojeći spisak doniranih muzičkih instrumenata i prateće muzičke opreme, te na taj način opremiti “Muzička soba”.

“Budući da sam i sam bio štićenik Dječijeg doma “Bjelave”, smatram da je inicijativa prikupljanja sredstava za opremanje “Muzičke sobe” ovog Doma, zaista sjajna i hrabar potez organizatora.

I ja, također, želim pružiti podršku i priliku djeci da nauče stvari koje prije nisu imali mogućnost. “Muzička soba” će otkriti nove talente među onima koji su bili zapostavljeni od trenutka kada su napušteni, a nema boljeg načina da učite i uživate kad ste mladi nego kroz muziku. Jednostavno, ideja je briljantna!”, izjavio je Oggi Tomić, bivši štićenik Dječijeg doma “Bjelave”, a danas uspješnni fotograf i režiser, sa diplomom International Film School of Wales.

Oggi je iz Sarajeva u Veliku Britaniju otišao 2000. godine uz pomoć organizacije Hope and Homes for Children, gdje je dobio priliku za nastavak obrazovanja i razvoj uspješne karijere. Za svoj rad u oblasti fotografije i filma Oggi je dobio priznanja na Sarajevo Film Festivalu, UNAFF FILM FESTIVALU, te Irish Corona 52nd Festivalu. Trenutno živi i radi u Cambridgeu, Velika Britanija. http://www.oggitomic.com

Inicijatori kreiranja Muzičke sobe su Art Lab, Duplex i Kriterion.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *