Akcija prikupljanja pomoći za Zavod u Fojnici

Sarajevsko kulturno društvo “Stup”, će od 23. augusta do 8. septembra 2010. godine prikupljati odjeću, osnovne životne namirnice i drugu hranu što će zatim biti proslijeđeno Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica “Drin” u Fojnici.

Adresa prikupljanja pomoći tokom trajanja akcije je ulica Nikole Šopa 52a (zgrada MZ Stup Sarajevo), svakim radnim danom od 9 do 16 sati. Adresa za dostavljenje pomoći preko vikenda i poslije radnog vremena je ulica Azići 25, Stup, Sarajevo. Svi zainteresirani za učešće u ovoj akciji više detalja mogu dobiti na 061 578 576 (Naida).

Korisnici Zavoda Drin u Fojnici uče kroz igru
Korisnici Zavoda Drin u Fojnici uče kroz igru
Djelatnost Zavoda je socijalno i zdravstveno zbrinjavanje, osposobljavanje za samostalan život, rad prema preostalim sposobnostima i sklonostima, provođenje radne aktivnosti lica sa invaliditetom i smetnjama u psihičkom razvoju umjerenog, težeg i teškog stepena, lica sa kombinovanim smetnjama, kao i lica kod kojih je završeno liječenje u zdravstvenim ustanovama.

Zbrinjavanje podrazumijeva smještaj, ishranu, njegu, pružanje primarne zdravstvene zaštite, edukaciju i rehabilitaciju, očuvanje ranije stečenih navika, razvijanje i usvajanje novih znanja, sposobnosti i vještina, zadovoljavanje kulturnih i socijalnih potreba.

Zavodu trenutno ima 520 korisnika svih uzrasta koji imaju priliku da se obučavaju i rade u radionicama za izradu sitnih predmeta od drveta, stolarska radionica i radionica tekstila i kože, gdje lica sa nešto lakšim stepenom oštećenja aktivno doprinose izradi atraktivnih predmeta i ukrasa.

Više informacija o Zavodu Drin možete dobiti na zavodmil.ba

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *