Akcija protiv nelegalne prodaje i prosjačenja u centru grada

prosjačenjePremijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova KS Željkom Mijatovićem, predstavnicima Federalne uprave za inspekcijske poslove Ibrahimom Tirkom i Draganom Soldom, direktorom Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo Heni Erdoanom Ćesirom, načelnikom uniformisane policije MUP-a KS Jasminom Idrizovićem,te rukovodiocem Službe za poslove sa strancima Ministarstva sigurnosti BiH Radetom Kovačom dogovorio je juče formiranje Posebnog tima za sprečavanje nelegalne prodaje i prosjačenja u užem gradskom jezgru.

Tim, koji će sačinjavati predstavnici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i Specijalne jedinice MUP-a KS, sa aktivnostima će započeti odmah, a početne lokacije kontrole su ulice Ferhadija i Titova .

Akcija je pokrenuta s namjerom da se zaustavi narušavanje ugleda i temeljnih kulturno-historijskih vrijednosti ovog područja, a kako bi se one sačuvale, ovo područje kontinuirano će nadzirati policijske patrole nadležnih policijskih uprava. Cjelokupna akcija biće podržana i od strane Federalne uprave za inspekcijske poslove, te Ministarstva sigurnosti BiH.

Osim aktivnosti na sprečavanju nelegalne prodaje i prosjačenja u užem gradskom jezgru, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove i Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, kako je na sastanku dogovoreno, ove aktivnosti nastaviće i na području 16 lokacija u Kantonu Sarajevo, a u skladu sa ranije donesenim Akcionim planom.

Hoće li stići do oktobarskih izbora?

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *