Akciji uklanjanja ljetnih bašti

ljetna bašta, SarajevoNakon što je istekao rok dat korisnicima ljetnih bašti uz ugostiteljske objekte da predaju zahtjev za zauzimanje javne površine nadležnoj Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar, inspektori Službe za inspekcijske poslove Općine Centar su, tokom prve polovine augusta, na užem području ove općine evidentirali 54 ugostiteljska objekta koji zauzimaju javnu površinu sa ljetnim baštama.

Služba je do sada uručila 12 rješenja za uklanjanje ljetnih bašti u kojem je dat rok od dva dana korisnicima da sami uklone bespravno postavljene ljetne bašte. Ukoliko to ne urade u narednom periodu Služba će donijeti zaključke o dozvoli izvršenja, što podrazumjeva prinudno uklanjanje nelegalno postavljenih bašti.

Radi se o slijedećim ugostiteljskim objektima: “Dino Company” (Mis Irbina 10), “Korner” (Mis Irbina 12), “Fellini” (Branilaca Sarajeva 5), “Von Habsburg” (Branilaca Sarajeva 13), “Gemini” (Šenoina do 16), “Fast Food” (Maršala Tita 54-dvorište), “Slick” (Maršala Tita 54-dvorište), “Le Passage” (Maršala Tita 54-dvorište), “Ribica” (Kaptol do 5), “Flamingo” (Kaptol 4), “Arena” (Zaima Šarca 38) i “AŠK” (Radićeva 4b).

Ova će Služba i strogo kontrolisati rokove važenja odobrenja za zauzimanje javne površine izdati ugostiteljskim objektima sa područja Centra.

Treba napomenuti da su inicijativu za uklanjanje nelegalno postavljenih ljetnih bašti, između ostalih, dali i vlasnici ugostiteljskih objekata koji imaju obezbjeđene odgovarajuće dozvole.

Kako je najavljeno akciju uklanjanje bespravno postavljenih bašti na području Centar biće nastavljeno i u narednom periodu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *