Ako Hrvatska ne zna šta je pedofilija, neka pita Tihomira

Član žirija Fondacije za kinematografiju BiH, Tihomir Zovko smatra da je scenario Aleksandra Hemona za filma Jasmile Žbanić “Otok ljubavi” – pedofilski.

Tihomir Zovko

Otok ljubavi, novi igrani film sarajevske rediteljice Jasmile Žbanić, na javnom je pozivu za audiovizualno stvaralaštvo 2010, dobio finansijsku podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, u iznosu od 820.000 KM. Na sjednici održanoj 17. marta 2011. godine, Vijeće Hrvatskog audiovizualnog centra je usvojilo listu prioriteta za dodjelu sredstava poticanja audiovizualnog stvaralaštva u 2010. godini.

Jasmila Žbanić

Producentska kuća Deblokada je ovim filmom aplicirala i kod Fondacije za kinematografiju Bosni i Hercegovini. U tom slučaju je podrška izostala, a glavni razlog je mišljenje Tihomira Zovke, člana žirija Fondacije za kinematografiju Bosne i Hercegovine, kako je scenario Aleksandra Hemona za filma Jasmile Žbanić “Otok ljubavi” – pedofilski.

Aleksandar Hemon

Logično pitanje koje će vjerovatno ostati neodgovoreno je stručnost Tihomira Zovke za prepoznavanje spolne nastranosti, tj. seksualne sklonosti prema djeci istog ili suprotnog spola.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Jedan odgovor na “Ako Hrvatska ne zna šta je pedofilija, neka pita Tihomira”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *