Aktivnosti povodom Svjetskog marša za mir i nenasilje

press konferencija povodom Svjetskog marša za mir i nenasilje

Na danas održanoj konferenciji za medije, u prostorima Doma Oružanih snaga pobofom “Svjetskog marša za mir i nenasilje”, koji će proći i kroz Sarajevo 3. i 4. novembra 2009. godine, govorili su Mersiha Tufekčič (Obrazovanje Gradi BiH), Tarik Curić (Sportski savez Kantona Sarajevo) i Darko Brkan (U.G. “Zašto ne”).

Najavljen je dolazak “marša” 3. novembra u 17 sati na plato Skenderije, gdje će sve učesnike dočekati premijer kantona Besim Mehmedić, predsjedavajući Predsjedištva BiH Željko Komšić, te predstavnici Gradske uprave.

Aktivnosti vezane za ovaj događaj su počele već danas, akcijom “Hrana, ne oružje” udruženja Fondacija “Jedan Svijet – Platforma za JI Europu” i “Igrobusa” za najmlađe u 11 sati na trgu preko puta Velikog parka, a AltTeatar će danas, u 17 sati na istom mjestu, izvesti performans specijalno za ovu priliku.

aktivnost povodom Svjetskog marša za mir i nenasilje

Svi građani su pozvani da se priključe aktivnostima povodom prolaska “Svjetskog marša za mir i nenasilje” u Sarajevo.

Simbolični čin marša će se desiti 4. novembra 2009. godine s početkom u 11 sati od Sebilja do Platoa Skenderije, a isti dan će u 14 sati upriličiti i okrugli sto sa učesnicima marša te lokalnim i regionalnim nevladinim organizacijama, kako bi zajedno donijeli deklaraciju vezanu za promociju mira i nenasilja, koja će biti pročitana kada maršeri stignu u Ženevu.

2. novembra 2009. godine od 12 sati na Platou Skenderije će se, zajedno sa volonterima i građanima kreirati poruka mira kao poklon učesnicima marša.

Grad Sarajevo je, inače, glavni partner ovog globalnog projekta!

“Svjetski marš za mir i nenasiljeâ” je inicijativa organizacije “Svijet bez Ratova”, međunarodne organizacije osnovane od strane Pokreta Humanista koji već 15 godina rade na polju pacifizma i nenasilja… više o Svjetskom maršu za mir i nenasilje.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *