Al Jazeera is coming to town

Al Jazeera NetworkNakon brojnih peripetija koje su posljednjih mjeseci pratile stanje lokalnog televizijskog kanala NTV 99, riješenje je čini se konačno na pomolu.

Naime, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva, je odlučeno da će svjetska televizijska mreža Al Jazeera preuzeti ovu tv-stanicu s ciljem kreiranja kvalitetnog regionalnog medija.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva usvojilo je Odluku kojom se van snage stavlja odluka o preuzimanju osnovnog kapitala objekta i opreme Privrednog društva PEP d.o.o. Sarajevo.

“Do sada je Grad Sarajevo izdvojio 318.384 KM za ovu televiziju, a što će Televizija Al Jazeera isplatiti Gradu. Naime, televizija Al Jazeera u Sarajevu će formirati regionalno predstavništvo, što će otvoriti nova radna mjesta, tako da će Grad Sarajevo više dobiti nego izgubiti stavljanjem van snage ove odluke”, kazao je gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

2 Odgovori na “Al Jazeera is coming to town”

  1. pa, ovo cemo komentarisati kada Al Djazira bude dostupna u cijelom nasem regionu

  2. Dobro zvuci, u najmanju ruku novo ulaganje, kao i zaposljavanje kod nas… Ipak Al Jazeera je svjetski kanal sa velikim ulaganjima…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *