Alfons Rodríguez u Sarajevu

Španska ambasada u Sarajevu 17. januara 2012. godine priređuje predavanje i izložbu fotoreportera Alfonsa Rodrígueza, koji je u Sarajevo pozvan da bude član žirija na takmičenju “Photo of the year in B&H 2011”.

A Portrait of Life, Alfons Rodríguez
A Portrait of Life, Alfons Rodríguez
Rodríguez je realizovao dokumentarce, te reportaže koji se bave društvenom kritikom, aktuelnim događanjima, kao i reportaže sa putovanja. Njegove fotografije objavljivane su u medijima poput National Geographic Magazine, La Republica, Lens The New York Times, El Pais, Lonely Planet, i brojnim drugim.

Rodriguez kombinuje reporterski rad sa poslom predavača. Sarađivao je sa Ujedinjenih nacijama, Oxfamom i Ljekarima bez granica.

Dobitnik je nagrade REVELA, državne nagrade za društveno angažovanu reportažu 2010. godine, nagrade Pont za dostignuća u profesionalnoj karijeri. Dobio je nagradu Godó, koja spada u red najprestižnijih nagrada u Španiji, 2011. godini.

Predavanje “Fotonovinarstvo u kriznim područjima – prije, u toku i nakon” će biti održano 17. januara 2012. godine od 16 sati na Fakultetu političkih nauka (Skenderija 72), na španskom jeziku sa prijevodom na bosanski/srpski/hrvatski jezik.

Otvaranje izložbe “A Portrait of Life” će biti održano u galeriji Black BOX (Vrazova 5), 17. januara 2012. godine od 20 sati, a postavka će biti izložena do 23. januara 2012. godine.

Ulaz na oba događaja je besplatan.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *