Amira Medunjanin u Ljubljani

Album Zumra koji je Amira Medunjanin snimila u duetu sa Merimom Ključo promoviran je prije nekoliko dana u Ljubljani, pred prepunom dvoranom kluba Cankarjevog doma.

Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpasic na Xenophoniji (april 2009)

Na koncertu je izveden repertoar sa albuma Zumra, koji imao odličan prijem od strane slovenačke publike. „Jako sam sretna što je publika u Ljubljani prihvatila naš program, a još sam sretnija što smo upravo koncertom promovirale album Zumra, objavljen početkom godine za izdavačku kuću Gramofon”, kaže Amira Medunjanin.

Ljubljanski koncert samo je prvi u nizu koncerata koji Amiru Medunjanin očekuju do kraja godine. Već ovog vikenda putuje u Njemačku gdje će održati dva solo koncerta u Drezdenu i Lajpcigu, dok će početkom novembra u interpretacijama ove vrsne umjetnice uživati i publika u Ženevi.

U toku su i pripreme za bosanskohercegovačku mini turneju u okviru koje će Amira Medunjanin nastupati sa pijanistom Bojanom Zulfikarpašićem. Ovaj duet koji je premijerni nastup imao u aprilu u okviru muzičkog događaja Xenophonia, početkom decembra nastupit će u Tuzli, Zenici i Sarajevu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *