Amira, Vanja i Divanhana na Womex-u

Amira Medunjanin
Amira Medunjanin
Interpretatorka sevdalinke Amira Medunjanin, etnomuzikolog Vanja Muhović i članovi grupe “Divanhana” predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na svjetskoj muzičkoj izložbi – Womex, od 27. do 31. oktobra 2010. godine u Konpenhagenu.

“Na ovom skupu ćemo izvoditi sevdalinku, gradsku tradicijsku muziku Bosne i Hercegovine. To će biti prvo zvanično predstavljane BiH na ovom skupu muzičara, a za tu priliku je štampana i knjižica u kojoj je prikaz sevdalinke kroz historiju. Na bosanskohercegovačkom štandu će biti predstavljena izdanja savremenih muzičara i interpretatora sevdalinke starije generacije, kao i manje poznati muzički pravci poput sazlijske muzike i prvi snimci sevdalinke.”, rekao je Vanja Muhović povodom odlaska na Womex.

“BiH će predstavljati mladi ljudi koji adekvatno mogu predstaviti muzičku tradiciju BiH. Sama sam u nekoliko navrata samoinicijativno bila na Womexu.”, napomenula je Amira Medunjanin.

Womex je jedan od najznačajnijih svjetskih sajmova tradicionalne muzike iz cijelog svijeta. U dnevnom dijelu se održavaju prezentacije i susreti, a u večernjem koncerti.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *