Anđelina kao spas

Za ovu priliku i dio već pohabanog crvenog tepiha, koji je više narandžast, zamijenjen je, kako bi njime prošetale holivudske zvijezde

Brad Pitt i Angelina Jolie na SFF-u

Okončan je još jedan, sedamnaesti Sarajevo film festival. I kad su mnogi pomislili da je ovo najlošiji festival do sada, da nema niti jednog “poznatog gosta”, u subotu naveče “sedma sila” bila je ne malo iznenađena viješću da će se na festivalskom crvenom tepihu pojaviti holivudske zvijezde Anđelina Džoli i Bred Pit.

Nepotvrđena informacija počela je kružiti među novinarima još prije 17 sati, ali niko iz festivala nije želio to potvrditi, mada su se hrvatski mediji uveliko raspisali o tome. I opet ista priča, bh. mediji, koji cijelu godinu prate dešavanja u Dikreciji SFF-a, posljednji su saznali za dolazak holivudskih zvijezda, a i na crvenom tepihu pojedine kamere i novinari imali su ekskluzivno pravo da se kraj njihovih mikrofona i objektiva zaustavi slavni par.

Za ovu priliku i dio već pohabanog crvenog tepiha, koji je više narandžast, zamijenjen je, kako bi njime prošetale holivudske zvijezde.

Priču o obezbjeđenju, organizaciji i povlaštenima ostavit ćemo po strani i vratit ćemo se samom fesitvalu, najvećoj regionalnoj filmskoj smotri, kako je vole nazivati organizatori. Nepobitna je činjenica da se na zvaršnici SFF-a u Sarajevu pojavio planetarno poznati holivudski par. Mirsad Purivatra, direktor SFF-a, opet će moći da prikuplja veliki novac, pravdajući se kako je njegov skoro privatni festival najvažniji kulturni događaj u regiji, te da ga pohode najveće svjetske zvijezde. Reći će da mu svi nivoi vlasti u BiH trebaju i moraju obezbijediti sredstva, a možda i regija, jer je i predsjednik susjedne Hrvatske Ivo Josipović došao na sarajevsku filmsku smotru.

Prvi put političari su ostali u sjeni kulturnih događaja, ali – Anđelina je Anđelina.

piše: Mirsada Lingo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *