Antifašisti, vrijeme da se krene!

Pozivam na djelovanje. Najnormalnije ljudsko djelovanje protiv fašizma. Ekskomunikaciju idiota, izbacivanje iz društva i konstantno zatrpavanje informacijama, o postojanju i djelima fašista, svih nadležnih službi i institucija od kojih će se tražiti konkretni koraci. Na najmanju pojavu rečenu/učinjenu makar i u šali – REAGUJTE.

Protiv fašizma!

piše: Nermin Čengić

Sam naslov sugeriše da je tama ugasila svjetlo i da je dogorilo do nokata. Da je nekad najljepši Mostar odavno zavijen u crno znamo i bez najnovijeg, današnjeg, kretenizma u kojem je potpuno poludjeli fašistički podmladak krenuo na čuvare antifašističke tradicije kamenjem, flašama i molotovljevim koktelima.

Naime, članovi organizacije ‘Kreativa’ su za Dan oslobođenja Mostara – 14. februar – pokrenuli akciju čišćenja antifašističkih spomenika u gradu na Neretvi. Spomenike su tokom godina svojim govnima usrali aktuelni fašisti. Aktivisti Kreative su tokom akcije napadnuti i tu je kraj priče koja će se već sutra zaboraviti jer ovo je zemlja u kojoj sve može i sve prolazi, a fašizam je način života koji prevladava sve ostalo. Ovo je zemlja i grad Mostar u njoj u kojima se i nakon toliko godina od buđenja bestijalnog ljudskog uma koji je spreman da pali, kolje, ravnodušno ubija i ruši ponovno, ako je ikada i prestajao, dešava čisti, nepatvoreni, umobolni fašizam koji je spreman sve opet ponoviti.

Nema svetinja, nema poštovanja. Bosanskohercegovačko društvo je davno prevazišlo krizu i sad se već nalazi ispod dna svakog razumnog smisla. Mostar je najslikovitiji primjer zbog svoje besmislene nacional(istič)ne podjeljenosti i ovaj najnoviji izljev ljudskog proljeva samo budale može iznenaditi.

Na kraju krajeva, fašizam se danas brani ili, da ublažim(?), ne negira niti na najvišim instancama intelektualne misli u Bosni i Hercegovini. I najnoviji wannabe političari se u centar pažnje probijaju upravo fašizmom. Nije nam bilo dosta pa nam trebaju i novi – FAŠISTI.

No, jadikovanje nam neće pomoći. Prije će odmoći jer će fašiste zadovoljiti, a nas (antifašiste) će i dalje čuditi kako je sve to moguće.

Zaista, ne mrzim niti to želim i sa svakim mogu naći kakav takav zajednički jezik osim sa fašistima. Fašiste mrzim i strijeljajte me. ne mogu, a i ne želim ih shvatiti. ne želim ih blizu sebe, a oni izviru na svakom koraku. Mrzim ih. Eto, mrzim. Sa fašistima nema rasprave i sa njima se konačno treba obračunati. U svakom trenutku, na svakom mjestu i na najkonkretniji način. Fašizam, kao takav, nije blagonaklon niti sklon dijalogu i sa njim se ne može razgovarati na jednakom nivou jer fašizam ne shvata smisao dijaloga. Fašizam se smatra superiornim i kao takav u drugima ne vidi ravnopravne. Fašizam mora biti uništen!

Ako već živimo u društvu u kojem se političari, dakle oni koji kroje sudbinu, ne mogu dogovoriti je li fašizam dovoljno loš da bude zabranjen, jer su na kraju krajeva i sami dobrim dijelom fašisti, jedino što nam preostaje je da sami djelujemo. Ne pozivam na ubijanje, bar ne ljudi (jebi ga, i fašisti su, makar i glupi, živa bića). Ne pozivam ni na pravljenje kulturno-umjetničkih programa i performansa kojim će se pokazati fašistima ko su oni, a ko smo mi. Znaju oni dobro ko su, za nas baš nisam siguran.

080 020 505 < KRIMOLOVCIPozivam na djelovanje. Najnormalnije ljudsko djelovanje protiv fašizma. Ekskomunikaciju idiota, izbacivanje iz društva i konstantno zatrpavanje informacijama, o postojanju i djelima fašista, svih nadležnih službi i institucija od kojih će se tražiti konkretni koraci. Na najmanju pojavu rečenu/učinjenu makar i u šali – REAGUJTE. Ovo je već prevršilo granicu sporadične pojave. Svakodnevnicom je postalo. Danas je u Mostaru, sutra je, ako veće nije, i u vašem gradu. Pa, da se ne bi iznenadili, probudite se! Vrijeme je da se krene.

SMRT FAŠIZMU!

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *