Aplikativna kriminalistika i Međunarodna sigurnost

Fakultet kriminalističkih naukaFakultet kriminalističkih nauka Univerziteta u Sarajevu promovisao je programe Aplikativna kriminalistika i Međunarodna sigurnost.

Radi se o novim interdisciplinarnim postdiplomskim studijima na koje je upisano 56 polaznika. Studiji traju četiri semestra ili dvije godine. Peti semestar je planiran za prpremu magistarskih radova.

Prema riječima dekana Fakulteta kriminalističkih nauka, Rame Masleše, radi se o jedinsrvenim studijima u regionu, a cilj je polaznicima pružiti dodatnu edukaciju za naučna istraživanja u vezi sa sigurnosti.

CIlj programa Aplikativna kriminalistika je omogućiri svimakoji učestvuju u kriminalističko-pravnom istraživanju krivičnih djela cjelovitije sticanje teoretskih i praktičnih znanja iz kriminalističkih nauka, krivičnog prava te drugih područja relevantnih pravnih i vanpravnih disciplina.

Program Međunarodna sigurnost je pokrenut kako bi se polaznici uveli u sferu naučnog sagledavanja i sadržajne analize dominantnih sigurnosnih izazova poput terorizma, ekološkog kriminala, trgovine ljudima i slično.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *