Ars Aevi: Poziv za podršku novoj koncepciji

Enver HadžiomerspahićArs Aevi je prihvatio stručne i političke stavove o strukturi (iz korespondencije sa nadležnim ministarstvom i galerijama) umjetničkog projekta “Historija – Posthistorija – Budućnost” i u izmijenjenom konceptu, na ovogodišnjem Venecijanskom bijenalu.

Ars Aevi predlaže da se BiH predstavi sadržajem “Future post history”. O tome je govorio Enver Hadžiomerspahić, generalni direktor Ars Aevija, na jučerašnjoj konferenciji za novinare koja je održana u Art depou u Sarajevu.

U prostorima Muzeja Ca’ Pesaro izlagali bi Braco Dimitrijević sa “Posthistorikal dimension” i arhitekta Renco Piano sa “Ars Aevi museum in progress”. U fotodokumentarnom formi bi bile predstavljene izložbe “ArteFacts” i izložba Kolekcije Ars Aevi.

“Pozivamo nadležna državna i entitetska ministarstva da donesu hitnu odluku o novom konceptu izložbi, u produkciji Ars Aevija, i prihvate ga kao zvaničan program predstavljanja BiH na ovogodišnjem Venecijanskom bijenalu. Iako su svi zvanični rokovi odavno istekli, prijava BiH će biti prihvaćena i početkom naredne sedmice”, rekao je Hadžiomerspahić.

Hadžiomerspahić poziva entitetska ministarstva kulture i sporta, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Umjetničku galeriju BiH i Muzej suvremene umjetnosti Republike Srpske da odmah počnu sa pripremama za sudjelovanje BiH na Venecijanskom bijenalu 2011. godine.

“Da je mudrosti u vremenu u kojem, već godinama u svijet ne umijemo poslati poruku o našoj volji da udruženo djelujemo, Ars Aevi bi mogao biti prihvaćen kao dragocjen “politički poklon” i za Republiku Srpsku, Federaciju BiH, potom državu BiH, Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo”, rekao je Hadžiomerspahić.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *